Friskis&Svettis Malmö


Träningsnyheter 2018

 

Nyheter2018_FBimage

2018 landar 3 helt nya träningspass i utbudet

Känn kraften i steget på Step explode. Dans med många detaljer på Dans crescendo. Utmana styrkan på Skivstång maxa. Återhämta kropp och sinne på Mind. Vårens träningsnyheter är snart här!

Varje år gör Friskis&Svettis Riks en omfattande omvärldsbevakning och trendspaning för att hålla koll på träningsvärlden i stort och smått. Det arbetet ligger sedan till grund för förändringar och nyutveckling vi gör i vårt träningsutbud.

- Konditionsträning, högintensiv träning och funktionell träning är något vi ser är fortsatt starkt. Som en kontrast till det har vi också identifierat att dans är ett område där vi har möjlighet att göra en hel del spännande utveckling, säger Tina Uppfeldt, träningsutvecklare på Friskis&Svettis Riks.

I januari är det premiär, då finns en del av nyheterna på schemat, resten dyker upp under våren. Men redan nu kan du läsa om allt om passnyheterna.

Skivstång maxa är Limited edition 2018

Limited edition är träning på tillfälligt besök. Ett pass som finns ett år, sedan försvinner det.

- Med Limited edition tar vi ut svängarna i träningen lite extra mycket, säger Tina Uppfeldt.

2018 bjuder på ett Limited edition-pass och det är Skivstång maxa.

- Med inspiration från klassisk styrketräning, tyngdlyftning och styrkelyft är det här ett pass där skivstången är ständigt närvarande, säger Billy Olsson, träningsansvarig i Friskis Malmö.

Skivstång maxa passar dig som har tränat med skivstång tidigare och vill ta träningen till nästa nivå. Passet fokuserar på styrka, teknik och raka övningar. Du jobbar inte i takt till musiken.

- Vi vet att många som tränar med oss gillar skivstångsträning. Här ger vi chansen att maxa styrketräningen, säger Billy.

På Dans crescendo får små detaljer stort utrymme

Dans crescendo påminner om en danskurs i miniformat. Perfekt för dig som gillar koreografi med detaljer och dans med känsla.

- Varje säsongs Dans crescendo har sin egen koreografi och stil. Det här första passet har en kaxig streetjazz-koreografi, säger Emelie Löfgren, träningsansvarig i Malmö.

Passets inlärning börjar alltid med de stora stegen och jobbar sedan mot små och roliga detaljer i koreografin. I slutet av passet kommer finallåten. Det är då allt stämmer. Stegen, känslouttrycken och finesserna i perfekt harmoni med finallåten – passets crescendo!

Hitta kraften i steget på Step explode

Step explode är ett kraftfullt danspass där stepbrädan ger dig både extra träningseffekt och mer dansutmaning. Varje låt har sin egen karaktär, koreografi och sätt att använda brädan.

- Här kan du förvänta dig energi, effekt och roliga finesser utan att blanda in krångliga steg och långa sekvenser, säger Emelie.

Step explode är tuff konditionsträning med inslag av spänst och snabbhet. Då och då letar också en liten styrkeövning sig in i dansen.

- Step explode är dans med en stor portion power, dans för dig som vill hårdträna, säger Emelie.