Friskis&Svettis Malmö


Koreografi

 

_I5B7024

Det här är Koreografi

Älskar du att låta musiken driva dig framåt? Gillar du att träna kropp, hjärta och hjärna samtidigt?
Helt plötsligt sitter den. Benen gör koreografin av sig själva. Då du kopplar på känslan, lever dig in i beatet och låter attityden ta dig till nya platser. Väl inne i känslan är det inget som stoppar dig och utan att du märkt det har du tränat dig svettigare än någonsin innan.

Härma och häng på i enkla steg eller utmana dig själv med en fartfylld koreografi. Alla kan vara med och göra ett pass inom Koreografi till sitt eget. Precis som på dansgolvet.

Passvarianter

Aerobic

Här bygger vi upp block av stegkombinationer med ösig och kul koreografi. Du kommer in i ett flow av rörelser till peppande musik. Aerobics kan vara lite trixigt i början men beroendeframkallande i längden. Aerobics är en svettig och rolig konditionsutmaning!

Dans crescendo

Påminner om en danskurs i miniformat. Perfekt för dig som gillar koreografi med många detaljer och dans med mycket känsla. Passets inlärning börjar alltid med de stora stegen och jobbar sedan mot detaljerna i koreografin. I slutet av passet kör hela gruppen finallåten. Det är då allt stämmer. Stegen, känslouttrycken och finesserna i perfekt harmoni med finallåten – passets crescendo!

Dans fusion  

På det här danspasset möter du en skön smältdegel av olika uttryck och dansstilar: disco, funk, jazz, latino, street, musikal och swing huller om buller. Känn rytmen, släpp loss och låt kroppen gå. Precis som på dansgolvet. Du tränar kondition och koordination, utan att riktigt tänka på det. Med musiken som kraftkälla och ledarens guidning showar du loss i ett gäng lekfulla koreografier.

Dans Soft

Gillar du att röra dig till medryckande musik har du kommit rätt. Här blandas olika stilar som disco, funk, jazz, latino, rock och swing. Inga avancerade koreografier, bara härma, släppa loss och ha kul med mycket känsla, attityd och karaktär. Det finns inga krav på exakthet. Gillar du att leka loss och showa så gillar du garanterat Dans fusion. Vältränad eller inte, alla kan vara med och göra passet till sitt eget. Precis som på dansgolvet. På Dans soft har vi ett ostressat tempo, lite enklare steg utan att tappa känslan och attityden. Häng med!

Step

Här bygger vi upp block av stegkombinationer med ösig och kul koreografi på bräda. Du kommer in i ett flow av rörelser till peppande musik. Step kan vara lite trixigt i början men beroendeframkallande i längden. Step är en svettig och rolig konditionsutmaning!

Step explode

Detta är dans för dig som vill hårdträna. Det här är ett kraftfullt pass där stepbrädan ger dig både extra träningseffekt och mer dansutmaning. Varje låt har sin egen karaktär, koreografi och sätt att använda brädan. Karaktären på passet är energirik, explosiv och effektfull. Här får du tuff konditionsträning med inslag av spänst och snabbhet. Då och då letar också en liten styrkeövning sig in i dansen.