Friskis&Svettis Malmö


Funktionsnedsättning

 

FriskisSvettis_33_rgb

Vår verksamhet för dig har funktionsnedsättning

Friskis&Svettis drivs av en enkel grundidé – att det ska vara lustfyllt att träna. Hos oss är alla välkomna att träna efter sina egna förutsättningar och uppsatta mål. För dig med funktionsvariation finns det olika träningsmöjligheter att testa och välja mellan. 

Passvarianter

Enkeljympa

Enkel bygger på vår Jympa, har enkla rörelser och mycket glädje. Den vänder sig främst till personer med intellektuell funktionsnedsättning, en bred målgrupp med olika behov och förutsättningar. Var och en deltar utifrån egna förutsättningar. Jympans viktigaste uppgift är att inspirera till rörelseglädje och gemenskap. Några föreningar har också provat Enkel kopplat till andra träningsformer som Cirkelfys eller Indoor Walking.

Övrigt

Tillgänglighet i lokalen

En förutsättning för träningen är tillgänglighet i föreningens lokal. Här kan det variera i graden av hur tillgängligt det är från varje förening oavsett om du t ex. har rullstol och/eller rullator. Kontakta din aktuella förening där du vill träna för att få veta mer om förutsättningarna.

Individuell träning i gymmet

Alla våra anläggningar har gym, några av dessa har maskiner som är speciellt anpassade för dig med rullstol med möjlighet till olika anpassningar eller handcyklar. Många av de andra maskinerna går bra att träna i oavsett om du har en fysisk funktionsnedsättning eller inte. Som hjälp och inspiration erbjuds Individuell instruktion eller motsvarande. Kontakta din aktuella förening där du vill träna för att få veta mer om möjligheterna.

Gruppträning

På Friskis Malmös gruppträning finns alltid möjligheten att göra passet till ditt eget och träna utifrån dina  behov. I vårt utbud erbjuder vi också ett speciellt anpassat pass för dig med funktionsnedsättning – Enkel. Om du har assistent, anhörig eller annan intresserad som är en förutsättning för din träning är hen välkommen att vara med kostnadsfritt.