Friskis&Svettis Malmö


Barn & Ungdom

 

FS2016_009_rgb

Vår verksamhet för Barn & Ungdom

Barn har ett naturligt och spontant förhållningssätt till rörelse och i vår träning för barn och unga skapar vi förutsättningar för det. Vi ser oss som ett komplement till idrottsklubbarna och erbjuder träning utan tävling och utslagning. Träningseffekten av enskilda övningar är inte det viktigaste. Det viktigaste är att det är kul, utmanande, allsidigt och utvecklande. Alla våra barnpass tränar och utmanar naturliga rörelsemönster, motorik, koordination och balans. Träningen utvecklar grundfärdigheter som styrka, stabilitet, uthållighet, rörlighet, hållning och teknik.

Musiken är viktig i många av våra pass. Den ger energi, skapar känsla och motiverar till att röra sig på olika sätt. Barnpassen är oftast något kortare än vanliga pass och har ett omväxlande upplägg som liknar ungas sätt att växla mellan fullt ös och vila. Framför allt är den egna kroppen redskapet i träningen. För de äldre barnen kan enklare redskap användas för att variera innehållet.

Passvarianter

Familj

Familjejympan är ett lekfullt pass för barn 2-6 år och vuxna tillsammans. Det är roligt, spännande och omväxlande. Här samlas våra yngsta deltagare för att ha kul och röra sig till musik. Fokus är på motorisk träning och lekfulla rörelser som kommer ur musiken. Vi skapar förutsättningar för barnens naturliga och spontana förhållningssätt till rörelse. Effekten av enskilda rörelser är mindre viktig. Kom och upplev rörelseglädje tillsammans på Familj!

Juniorfys

Junior är ösiga pass för barn 6-12 år. På Junior är kroppsuppfattning och grundfärdigheter som styrka/stabilitet, uthållighet, balans, koordination, hållning i fokus. Vi tränar till medryckande musik i stationsform. Här är inte träningseffekten av enskilda övningar viktigast, utan att upplevelsen av att röra sig och utmanas. Känslan av att vara i rörelse ska vara positiv!

Familjefys

Familjefys är ett fartfyllt, allsidigt och lekfullt pass för barn 6-12 år och vuxna tillsammans. Träningen är upplagd i cirkelform med övningar som blir en kul utmaning för både barn och vuxna. Dra, pressa, hoppa och böj. Upplev fullt ös tillsammans på Familjefys!

Övrigt Barn & Ungdomsutbud

Dansskola

Friskis&Svettis egen dansskola för barn
För dig som gillar lek, show, attityd och känsla och vill lära dig lite mer dans.
Dansskolan ges terminsvis och kräver separat anmälan (ej drop-in). Vi försöker erbjuda Dansskola varje termin, i mån av tillgång till ledare.
Håll utkik bland våra nyheter för information om tider, dagar och anmälan!

Röris & Miniröris

Att få barn att upptäcka rörelseglädje i tidig ålder är en investering livet ut. Sedan 2003 har över 30 000 lärare och fritidspedagoger blivit rörelseinspiratörer i Röris och Miniröris genom någon Friskis&Svettis-förening. Nu är det enklare än någonsin att inspirera. Läs mer här om Röris och Miniröris!

Övrigt

Åldersgränser

Fr o m det år du fyller 7 år är du välkommen på all gruppträning tillsammans med en vuxen.

Fr o m det år du fyller 13 år är du är välkommen på all träning inklusive våra gym på våra bemannade anläggningar, du behöver inte ha vuxen med dig. På våra obemannade gym är du välkommen fr o m det år du fyller 16 år.
När det gäller viss gruppträning (t ex Spinning, IndoorWalking och Cirkelgym) rekommenderar vi att du är minst 150 cm lång.

Barnrum

Vill du komma iväg och träna men saknar barnvakt? Då hjälper vi dig.
Friskis Malmö erbjuder barnpassning på Ön, Heleneholm och Johanneslust.
Öppettider och praktiskt info om våra barnrum hittar du här!